Laserkeilaus

Laserkeilaus Haagan asema

Laserkeilaus eli laserskannaus on mittaustapa, jolla mitattavasta kohteesta saadaan lasersäteiden avulla mittatarkkaa kolmiulotteista tietoa ilman, että kohteeseen tarvitsee koskea. Keilaus toteuttaa kolmiulotteisen pistepilven sekä HD-laatuisen valokuvan mitattavasta kohteesta. Laserkeilauksen ehdoton valtti on sen nopeus tuottaa hyvin tarkkaa mittausdataa.

Tilaa meiltä kohteesi äärimmäisen tarkka laserkeilaus!

 

Laserskannauksella voidaan kartoittaa

  • rakennuksia
  • maastoa
  • teollisuuslaitoksia
  • putkistoja
  • ja muita kohteita.

Laserkeilaus helpottaa suunnittelijan työtä

Oli kyseessä sitten sähkösuunnittelija, arkkitehti tai insinööri – laserkeilaus on korvaamaton suunnittelutyön tuki.

Skannauksessa käytettävä laserkeilain pyörii 360 astetta vaaka- ja pystykehään tallentaen monia satoja tuhansia pisteitä per sekunti, jonka perusteella kone luo mitattavasta kohteesta ja sen ympäristöstä pistepilviaineiston. Laserkeilaimen tuottamat pistepilvet yhdistetään tarkasti rekisteröimällä.

Suunnittelijat pystyvät siirtämään koneen tuottaman datan suoraan omille suunnitteluohjelmille, haluamassaan muodossa, ja hyödyntämään pistepilven tuottamaa tietoa eri tavoin. Pistepilvestä voidaan tehdä esimerkiksi 3D-malleja, piirustuksia tai muita urakkaan tarvittavia aineistoja.

Perinteisiin mittausmenetelmiin verrattuna laserskannaus tuo näkyvän edun, sillä tarkkuudella rekisteröity aineisto saadaan nopeasti suunnittelijan käyttöön. Data tallennetaan ja sitä voi hyödyntää myös tulevissa projekteissa. Suunnittelija pääsee kolmiulotteisten mallinnuksien ansioista myös ikään kuin rakennuksen sisään, ilman että hänen tarvitsee fyysisesti lähteä minnekään omalta toimistoltaan. Näin suunnittelija pystyy hahmottamaan tilan ihan uudella tavalla ja suunnittelutyö helpottuu.

Laserkeilauksesta apu isoon saneeraussuunniteluun

Laserkeilausta kannattaa käyttää avuksi isoissa urakoissa ja helpottaa esimerkiksi saneeraussuunnittelua. 3D-keilain tuottaa mittaukset huomattavasti nopeammin ja tarkemmin, kuin perinteiset mittaustavat. Tämä säästää valtavasti aikaa ja urakka saadaan jatkumaan ripeästi eteenpäin. Mitä isompi kohde on kyseessä, sitä enemmän laitteen nopeudesta saadaan hyötyä.

Tutustu lisää laserskannaukseen ja ota yhteyttä

Vastaamme yhteydenottoihin 24 tunnin sisällä. Meiltä laserkeilauksen lisäksi myös rakennusmittaus ja maanmittauspalvelut.

Pyydä tarjous kohteestasi

Pyrimme aina vastaamaan yhteydenottoihin 24 tunnin sisällä.

Ota yhteyttä

Puh: 0400 460872
Email: info@mittalinja.fi
Y-tunnus: 2305871-5
Käyntiosoite: Naapurinkuja 1, 01670 Vantaa
Laskutus: Takkointie 7, 03600 Karkkila