Laserkeilaus

3d skannaus eli laserkeilaus Haagan asemalla

Laserkeilaus eli 3D-keilaus tai 3D-skannaus

Laserkeilaus eli laserskannaus on suunnittelutyön verraton apu. 3D-keilaukseksikin kutsuttu skannaus on mittaustapa, jolla mitattavasta kohteesta saadaan lasersäteiden avulla mittatarkkaa, kolmiulotteista tietoa ilman, että kohteeseen tarvitsee koskea. Keilaus tai laserskannaus toteuttaa kolmiulotteisen pistepilven sekä HD-laatuisen valokuvan mitattavasta kohteesta. 3D-skannauksen ehdoton valtti on sen nopeus tuottaa hyvin tarkkaa mittausdataa.

Tilaa meiltä kohteesi äärimmäisen tarkka laserkeilaus tai 3D-skannaus!

Laserskannauksella tai 3D-skannauksella voidaan kartoittaa

  • rakennuksia
  • maastoa
  • teollisuuslaitoksia
  • putkistoja
  • ja muita kohteita.

Laserkeilaus helpottaa suunnittelijan työtä

Oli kyseessä sitten sähkösuunnittelija, arkkitehti tai insinööri – 3D-skannaus on hänelle korvaamaton suunnittelutyön tuki.

3D-keilauksessa käytettävä laserkeilain pyörii 360 astetta vaaka- ja pystykehään tallentaen monia satoja tuhansia pisteitä per sekunti, jonka perusteella kone luo mitattavasta kohteesta ja sen ympäristöstä pistepilviaineiston. Laserkeilaimen tuottamat pistepilvet yhdistetään tarkasti rekisteröimällä 3D-skannauksen yhteydessä.

Laserskannaus eli 3D-skannaus helpottaa suunnittelijan työtä

Laserskannauksen avulla suunnittelijat pystyvät siirtämään koneen tuottaman datan suoraan omille suunnitteluohjelmilleen haluamassaan muodossa ja hyödyntämään pistepilven tuottamaa tietoa eri tavoin. 3D-skannauksen luomasta pistepilvestä voidaan tehdä esimerkiksi 3D-malleja, piirustuksia tai muita urakkaan tarvittavia aineistoja.

Perinteisiin mittausmenetelmiin verrattuna 3D-skannaus tai laserskannaus tuo näkyvän edun, sillä tarkkuudella rekisteröity aineisto saadaan nopeasti suunnittelijan käyttöön. 3D-skannauksen data tallennetaan ja sitä voi hyödyntää myös tulevissa projekteissa.

Suunnittelija pääsee kolmiulotteisten mallinnuksien ansioista myös ikään kuin rakennuksen sisään ilman, että hänen tarvitsee fyysisesti lähteä minnekään omalta toimistoltaan. Näin suunnittelija pystyy hahmottamaan tilan aivan uudella tavalla ja suunnittelutyö helpottuu 3D-skannauksen ansiosta.

3D-keilaus eli laserkeilaus avuksi isoon saneeraussuunniteluun

 

3D-skannauksesta apu isoon saneeraussuunniteluun

Laserkeilausta kannattaa käyttää avuksi isoissa urakoissa ja helpottaa esimerkiksi saneeraussuunnittelua. 3D-keilain tuottaa mittaukset huomattavasti nopeammin ja tarkemmin, kuin perinteiset mittaustavat. Laserskannaus säästää siis valtavasti aikaa ja urakka saadaan jatkumaan ripeästi eteenpäin. Mitä isompi 3D-skannauksen kohde on kyseessä, sitä enemmän laitteen nopeudesta saadaan hyötyä.

Tutustu lisää laserskannaukseen ja ota yhteyttä

Olemme kokeneita laserskannauksen asiantuntijoita. Meiltä saat laserkeilauksen tai 3D-skannauksen lisäksi myös rakennusmittaus- ja maanmittauspalvelut. Tuotamme kaikki maanmittauksen palvelut, kuten maastokartoitukset ja -mittaukset sekä laadimme koneohjausmallit ja erilaiset mallinnukset.

Vastaamme yhteydenottoihin 24 tunnin sisällä. Kysy lisää asiantuntijoiltamme tai jätä meille tarjouspyyntö 3D-skannauksesta! 

Pyydä tarjous kohteestasi

Pyrimme aina vastaamaan yhteydenottoihin 24 tunnin sisällä.

Ota yhteyttä

Puh: 0400 460872
Email: info@mittalinja.fi
Y-tunnus: 2305871-5
Käyntiosoite: Naapurinkuja 1, 01670 Vantaa
Laskutus: Takkointie 7, 03600 Karkkila