Laserkeilaus

3d skannaus eli laserkeilaus Haagan asemalla

Laserkeilaus eli 3D-keilaus tai 3D-skannaus

Laserkeilaus eli laserskannaus on suunnittelutyön verraton apu. 3D-keilaukseksikin kutsuttu skannaus on mittaustapa, jolla mitattavasta kohteesta saadaan lasersäteiden avulla mittatarkkaa, kolmiulotteista tietoa ilman, että kohteeseen tarvitsee koskea. Laserkeilaus tai laserskannaus toteuttaa kolmiulotteisen pistepilven sekä HD-laatuisen valokuvan mitattavasta kohteesta. 3D-skannauksen ehdoton valtti on sen nopeus tuottaa hyvin tarkkaa mittausdataa.

Tilaa meiltä kohteesi äärimmäisen tarkka laserkeilaus tai 3D-skannaus.

Laserskannauksella tai 3D-skannauksella voidaan kartoittaa monia kohteita

Laserkeilaus eli 3D-skannaus on erinomainen menetelmä, jonka avulla voidaan kartoittaa rakennusten lisäksi myös esimerkiksi maastokohteita.

Laserkeilaus voi kartoittaa:

  • rakennuksia
  • maastoa
  • teollisuuslaitoksia
  • putkistoja
  • ja muita kohteita
 
Laserkeilaus sopii siis moneen erilaiseen tarkoitukseen. Ole yhteydessä 3D-skannauksen ammattilaiseen, kun tarvitset kattavan mallinnuksen kohteestasi!

Laserkeilaus helpottaa suunnittelijan työtä

Oli kyseessä sitten sähkösuunnittelija, arkkitehti tai insinööri – 3D-skannaus tai laserkeilaus on hänelle korvaamaton suunnittelutyön tuki. 3D-skannauksen avulla suunnittelija pystyy luomaan kattavan ja yksityiskohtaisen mallin kohteesta.

3D-keilauksessa käytettävä laserkeilain pyörii 360 astetta vaaka- ja pystykehään tallentaen monia satoja tuhansia pisteitä per sekunti, jonka perusteella kone luo mitattavasta kohteesta ja sen ympäristöstä pistepilviaineiston. Laserkeilaimen tuottamat pistepilvet yhdistetään tarkasti rekisteröimällä 3D-skannauksen yhteydessä.

Laserskannaus eli 3D-skannaus helpottaa suunnittelijan työtä. Laserkeilaus on erinomainen työkalu, jonka avulla rakennuksesta voidaan luoda kolmiulotteinen kuva. Laserskannaus helpottaa myös jo olemassa olevien suunnitelmien muokkaamista.
Laserkeilaus on erinomainen apuväline moneen tarkoitukseen.

Laserskannauksen avulla suunnittelijat pystyvät siirtämään koneen tuottaman datan suoraan omille suunnitteluohjelmille haluamassaan muodossa ja hyödyntämään pistepilven tuottamaa tietoa eri tavoin. 3D-skannauksen luomasta pistepilvestä voidaan tehdä esimerkiksi 3D-malleja, piirustuksia tai muita urakkaan tarvittavia aineistoja.

Perinteisiin mittausmenetelmiin verrattuna laserskannaus tuo näkyvän edun, sillä tarkkuudella rekisteröity aineisto saadaan nopeasti suunnittelijan käyttöön. 3D-skannauksen data tallennetaan ja sitä voi hyödyntää myös tulevissa projekteissa. Laserkeilauksen avulla saadut tiedot ovat siis käytettävissä pitkään.

Suunnittelija pääsee laserkeilauksen tai kolmiulotteisten mallinnuksien ansioista myös ikään kuin rakennuksen sisään ilman että hänen tarvitsee fyysisesti lähteä minnekään omalta toimistoltaan. Näin suunnittelija pystyy hahmottamaan tilan aivan uudella tavalla ja suunnittelutyö helpottuu 3D-skannauksen ansiosta.

3D-keilaus eli laserkeilaus avuksi isoon saneeraussuunniteluun. Laserkeilaus helpottaa suunnittelutyötä merkittävästi, kun rakennuksesta on luotu tarkka 3D-malli. Laserskannaus antaa myös mahdollisuuden tehdä helposti muutoksia suunnitelmiin.

 

3D-skannauksesta apu isoon saneeraussuunniteluun

Laserkeilaus ja 3D-skannaus kannattaa ottaa avuksi isoissa urakoissa, koska se helpottaa esimerkiksi saneeraussuunnittelua. 3D-keilain tuottaa mittaukset huomattavasti nopeammin ja tarkemmin kuin perinteiset mittaustavat. Laserskannaus säästää siis valtavasti aikaa ja urakka saadaan jatkumaan ripeästi eteenpäin. Mitä isompi kohde on kyseessä, sitä enemmän laitteen nopeudesta saadaan hyötyä.

Tutustu lisää laserskannaukseen ja ota yhteyttä

Olemme kokeneita laserskannauksen asiantuntijoita. Meiltä saat laserkeilauksen tai 3D-skannauksen lisäksi myös rakennus- ja maanmittauspalvelut.

Tuotamme kaikki maanmittauksen palvelut, kuten maastokartoitukset ja -mittaukset, sekä laadimme koneohjausmallit ja erilaiset mallinnukset.

Vastaamme yhteydenottoihin 24 tunnin sisällä. Kysy laserskannauksesta lisää asiantuntijoiltamme tai jätä meille tarjouspyyntö 3D-skannauksesta! Laserkeilaus on erikoisalaamme, joten saat varmasti hyödyllisen ja onnistuneen lopputuloksen.

Pyydä tarjous kohteestasi

Pyrimme aina vastaamaan yhteydenottoihin 24 tunnin sisällä.

Ota yhteyttä

Puh: 0400 460872
Email: info@mittalinja.fi
Y-tunnus: 2305871-5
Käyntiosoite: Naapurinkuja 1, 01670 Vantaa
Laskutus: Takkointie 7, 03600 Karkkila